Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

Η 3η Σεπτεμβρίου αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο στην σύγχρονη ελληνική ιστορία

Η 3η Σεπτεμβρίου αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο στην σύγχρονη ελληνική ιστορία. Σηματοδοτεί την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ, του πολιτικού κινήματος που έδωσε νέα ώθηση στην Ελλάδα, απαγκιστρώνοντάς την από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και δίνοντας στην χώρα ένα πιο δημοκρατικό και κοινωνικό πρόσωπο. Όλοι θυμούνται τον ενθουσιασμό που σκόρπισε στην ελληνική κοινωνία η άνοδος στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ το 1981, καθοδηγούμενο από τον χαρισματικό ηγέτη του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και τους αγώνες που είχαν προηγηθεί για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Αγώνες στους οποίους συμμετείχε η πλειοψηφία των Ελλήνων, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης. Από τότε άλλαξαν πολλά στην Ελλάδα αλλά και στην διεθνή σκηνή. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε από πολλά στάδια και δοκιμασίες. Κρίθηκε, κατηγορήθηκε, επιδοκιμάστηκε, έδωσε μάχες για την χώρα. Ωστόσο ποτέ δεν έχασε το κοινωνικό του πρόσωπο. Και σήμερα μέσα σε κλίμα της αμφισβήτησης της πολιτικής και των κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την πολιτική δύναμη που παρουσιάζει μια ξεκάθαρη πρόταση στους Έλληνες πολίτες με γνώμονα το συμφέρον του και την προστασία και ενίσχυση των κοινωνικών κεκτημένων του. Προσπαθεί να μιλήσει στους Έλληνες με επιχειρήματα, κινούμενο ταυτόχρονα στον χώρο των ιδεών, δίνοντας ταυτόχρονα λύση στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης για την χώρα μια λύση μπορεί μόνο να υπάρξει, νίκη του ΠΑΣΟΚ, ώστε να γιορτάσουμε του χρόνου αυτήν την επέτειο ως κυβέρνηση πια και να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την παρένθεση της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για όλους τους ψηφοφόρους του πασοκ, μην μπερδεύετε τον Αντρέα με την σημερινή κατάσταση, εκείνος είχε το σθένος να προετοιμάσει την Ελλάδα ακόμη και για πόλεμο όταν έφτασε η κατάσταση σε κρίσιμο σημείο με την τουρκία ( έρευνες του ωκεανογραφικού σκάφους piri reis - μετέπειτα sismik στο Αιγαίο )θυμάστε??

ενώ σήμερα έχουμε ανίκανους και επικύνδυνους ραγιάδες στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση...

Κάντε τον κόπο να διαβάστε το παρακάτω κείμενο απο την επίσημη ιστοσελίδα της βουλής των Ελλήνων και θα δείτε πως ξεπουλιέται και ρημάζεται μια χώρα επίσημα.....

η Μπενάκη λέει για μείωση των συνόρων για χάρη της ειρήνης και ο παπούλιας δεν λέει κουβέντα !!!!!

Αυτό έγινε στην ανάληψη των καθηκόντων του παπούλια στην προεδρία της δημοκρατίας το φεβρουάριο του 2005....

Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

και για του λόγου το αληθές εδώ είναι και οι σύνδεσμοι να τα διαβάσετε απο την ιστοσελίδα της βουλής των Ελλήνων...!!

http://www.parliament.gr/enhmerwsh/detailsprint.asp?textID=9000783

και ένα σχετικό σχόλιο απο την εφημερίδα καθημερινή

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1070701_11/02/2005_133474


κυρία Τσετινέ τι απαντάτε σ'αυτά??!!


thanasis

Olga Tsetine Blog

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Web Radio

ΠΑΣΟΚ Web TV