Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Επίσκεψη στους οικισμούς Ασώματοι, Σώστης, Πολύανθος, Κοπτερό, Αμαξάδες, Διαλαμπή, Ίασμος

12 μέρες πριν τις εκλογές και η Όλγα Τσετινέ συνεχίζει δυναμικά τις περιοδείες της σε όλους τους φορείς και τους οικισμούς του Νομού Ροδόπης, περιοδείες οι οποίες χαρακτηρίζονται από την μαζικότητα και τις εκδηλώσεις των κατοίκων των οικισμών που επισκέπτεται.
Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007, η υποψήφια βουλευτής Ροδόπης και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τους οικισμούς των Ασωμάτων, του Σώστη, του Πολύανθου, του Κοπτερού, των Αμαξάδων, της Διαλαμπής και του Ιάσμου και συνομίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι της ανέλυσαν τα προβλήματα της περιοχής τους και ενημερώθηκαν για το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια.
Στον Ίασμο μιλώντας με τους παρευρισκομένους η κυρία Όλγα Τσετινέ δήλωσε τα εξής:
«Αγαπητοί φίλοι, συμπολίτες και συμπολίτισσες της Ροδόπης,
Βαδίζουμε όλοι μαζί σε μια πορεία νίκης, η οποία θα κορυφωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου. Ήρθε η ώρα ώστε η χώρα να αλλάξει σελίδα και το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις τύχες τις χώρας βαδίζοντας και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας, ελπίζοντας έτσι να ξεχάσουμε γρήγορα την παρένθεση της Νέας Δημοκρατίας, όπως έγινε και στο παρελθόν. Εξάλλου η ίδια η Νέα Δημοκρατία θεωρεί, αν είναι δυνατόν, πως δεν κυβέρνησε το 90 – 93 ξεχνώντας όσα κωμικοτραγικά διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο.
Τώρα η Νέα Δημοκρατία συμπεριφέρεται ακόμη σαν να είναι αντιπολίτευση. Προφανώς έχει εμπεδώσει καλά αυτόν τον ρόλο και αντί να προβάλλει το έργο της, συνεχίζει να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για τα λάθη και τις ελλείψεις προ του 2004. Ας μην στενοχωριούνται όμως, αφού αυτή θέλουν να είναι η θέση τους, ο λαός σύντομα θα τους ικανοποιήσει στέλνοντάς τους εκεί που πραγματικά ανήκουν.
Και κάτι τελευταίο για την Νέα Δημοκρατία, καθώς αν συνεχίσω να μιλάω για την αδυναμία τους και τις παραλείψεις τους αυτό θα μας πάρει ώρες. Ζητάει να μην κάνουμε κριτική και αντιπολίτευση, λόγω της καταστροφής από τις πυρκαγιές. Θα πρέπει να καταλάβει η Νέα Δημοκρατία πως δεν αποτελεί επιτροπή αποκατάστασης πυροπαθών αλλά μια εκλεγμένη κυβέρνηση που οφείλει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα συνολικά, τηρώντας και σεβόμενοι διαδικασίες και θεσμούς. Αλλά προφανώς αυτές είναι λέξεις άγνωστες σε αυτούς. Κουμπάροι, απαγωγές Πακιστανών, υποκλοπές, ομόλογα, διεθνής απαξίωση και πολλά άλλα φανερώνουν όχι απλά την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να κυβερνήσει, αλλά και παντελής έλλειψη σεβασμού απέναντι στους θεσμούς που με τόσους αγώνες οι Έλληνες πολίτες καθιέρωσαν. Το τελευταίο κρούσμα είναι η πρωτοφανής παρέμβαση της δικαιοσύνης απέναντι στην υποψηφιότητα της Φώφης Γενηματά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας..
Κι εμείς όμως δεν είμαστε τέλειοι. Αντίθετα κάναμε λάθη, που πολλές φορές πλήγωσαν τον Ελληνικό λαό και τους υποστηρικτές της δημοκρατικής παράταξης. Και αυτό όμως αποτελεί αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας να παράγουμε έργο. Και παρουσιάσαμε έργο εισάγοντας στην Ελλάδα κοινωνικούς θεσμούς και διαδικασίες, αλλά και δημιουργώντας υποδομές και μεγάλα έργα. Τουλάχιστον εμείς κάναμε την αυτοκριτική μας, αναδιοργανωθήκαμε και παρουσιάσαμε στους Έλληνες πολίτες το πρόγραμμά μας και τις προγραμματικές μας θέσεις, την στιγμή που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει παρουσιάσει τίποτα, εκτός από παροχολογίες. Και εδώ γεννιέται ένα κρίσιμο ερώτημα. Γιατί δεν θέλησε η ΝΔ να υλοποιήσει πραγματικά τις εξαγγελίες της ψηφίζοντας όσα εξήγγειλε, αλλά προτίμησε να κρατήσει σε ομηρία τους πολίτες, διατεινόμενη ότι οι εξαγγελίες της θα γίνουν πράξη μετά τις εκλογές.
Επίσης γίνεται λόγος για την απαξίωση της πολιτικής. Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει πλέον το κλίμα που υπήρχε στην δεκαετία του 80 και στην αρχή του 90. Σε αυτό ευθυνόμαστε και εμείς ως ΠΑΣΟΚ. Αλλά όμως εμείς κάναμε την αυτοκριτική μας. Προχωρήσαμε. Ανανεωθήκαμε. Έχουμε θέση πλέον ως στόχο, όχι μόνο την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην πολιτική.
Έχουμε παρουσιάσει το πρόγραμμά μας εδώ και μήνες. Και μάλιστα αυτό το πρόγραμμα αποτελεί προϊόν ανοικτού διαλόγου. Στις προγραμματικές μας θέσεις υπάρχει μέριμνα για όλα όσα σας απασχολούν. Ενίσχυση της γεωργίας, μέτρα για την ανάπτυξη της υπαίθρου, κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής, ανάπτυξη της τεχνολογίας, ώστε να γίνει κτήμα όλων και μέσω για την επικοινωνία και ενημέρωση των απομακρυσμένων περιοχών. Έχουμε στόχο για την χώρα. Έχουμε όραμα για την Ελλάδα. Και πάνω από όλα έχουμε σχέδιο μακρόπνοο στο οποίο βρίσκεται στο επίκεντρό του ο άνθρωπος.
Σε αυτήν την πορεία για αλλαγή βαδίζουμε όλοι μαζί. Με γνωρίζετε χρόνια. Βρίσκομαι στο ΠΑΣΟΚ από τα τέλη του 70 και δίνω συνεχώς αγώνες για την χώρα και την Ροδόπη αθόρυβα και χωρίς ιδιοτέλεια. Ζητώ σε αυτήν την εκλογική μάχη την στήριξή σας ώστε να μπορέσουμε μαζί να πάμε την Ροδόπη μπροστά. Και θα βρίσκομαι πάντα μαζί σας, δίπλα σας, ώστε να ακούω τα προβλήματά σας και να προωθούμε από κοινού λύσεις. Δεν μιλάω για πελατειακό σύστημα σαν αυτό που δημιουργούν άλλοι, τάζοντας θέσεις και δουλειές εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του πολίτη. Μιλάω για έναν ανοικτό, διαρκή και δημοκρατικό διάλογο, μέσα από τον οποίο θα διεκδικήσουμε μαζί όσα δικαιούμαστε και μας αξίζουν».
Φωτογραφίες από τις παραπάνω επισκέψεις δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Olga Tsetine Blog

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Web Radio

ΠΑΣΟΚ Web TV