Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Επίσκεψη στο ΙΚΑ Κομοτηνής

Βρίσκομαι σε έναν χώρο μεγάλης σημασίας για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Το ΙΚΑ δεν είναι απλά άλλη μια δημόσια επιχείρηση αλλά αποτελεί σημαντικό κομμάτι του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ένα σύστημα υγείας που το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θεσμοί που σήμερα θεωρούμε δεδομένους και πολλές φορές γκρινιάζουμε για τυχόν δυσλειτουργίες τους, οφείλονται στο ΠΑΣΟΚ και στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Αλλά το ΠΑΣΟΚ διατηρεί το κοινωνικό του πρόσωπο όσα χρόνια και αν περάσουν ακόμη και αν αυτό παρουσιάζει διαφορετικές εκφάνσεις. Για αυτό το ΠΑΣΟΚ προτείνει μια σειρά από μέτρα που θα δώσουν νέα ώθηση στον τομέα της υγείας και της ασφάλισης, αντίθετα με την Νέα Δημοκρατία, που έχει περιοριστεί στην παροχολογία. Πιο συγκεκριμένα για τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για:
1. Νέες υποδομές κοινωνικών υπηρεσιών – δίκτυα κοινωνικής παρέμβασης
2. Βασική σύνταξη 950 ευρώ για το ζευγάρι και 550 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο του ΟΓΑ και τους ανασφάλιστους
3. Επίδομα θέρμανσης για τα χαμηλά εισοδήματα ανάλογα με τις περιοχές της χώρας.
4. Λογαριασμοί Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Καποδιστριακούς Δήμους για άμβλυνση ακραίων κοινωνικών προβλημάτων.
5. Καθιέρωση Κάρτας Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
6. Ενίσχυση της ανταποδοτικής σχέσης εισφορών- παροχών στην ασφάλιση.
7. Δημιουργία Εθνικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης το οποίο θα είναι “κλειδωμένο” τουλάχιστον για μια δεκαετία ώστε με τις εγγυημένες αποδόσεις του να στηρίξει συμπληρωματικά το ασφαλιστικό σύστημα.
8. Προώθηση της ενοποίησης των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης με στόχο να οδηγηθούμε σταδιακά σε τρία Ταμεία, ομαδοποίηση των επικουρικών, ενθάρρυνση των επαγγελματικών Ταμείων.
9. Εφαρμογή ολοκληρωμένης πολυτομεακής πολιτικής για τα ΑμΕΑ.

Εμείς στεκόμαστε μπροστά σας με σαφή πρόταση χωρίς αοριστολογίες και κρυφές ατζέντες. Είμαστε μια δύναμη νίκης και προοπτικής. Στην νέα αλλαγή που συντελείται στην Ελλάδα γίνε και εσύ συμμέτοχος, το ΠΑΣΟΚ σου δίνει το βήμα, σε κοιτάζει στα μάτια. Χρησιμοποίησε την δύναμη που έχεις και ξέφυγε από την οπισθοδρόμηση στην οποία έχει οδηγήσει η Νέα Δημοκρατία την χώρα.
Φωτογραφίες από την επίσκεψη στο ΙΚΑ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Olga Tsetine Blog

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Web Radio

ΠΑΣΟΚ Web TV