Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Επίσκεψη στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης

Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, ανάμεσα σε ανθρώπους επιτυχημένους στον εργασιακό στίβο, που ταυτόχρονα δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για την ενίσχυση των δικαιωμάτων του κλάδου τους και των εργαζομένων. Νομίζω ότι σε κάποια πράγματα έχω περισσότερα να μάθω από εσάς παρά εσείς από εμένα.
Ας αναφερθώ λίγο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που κυβερνά την χώρα τα τελευταία τρισήμιση χρόνια. Δυστυχώς το λέω και το ξαναλέω πως πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν προσέφερε σχεδόν τίποτα ουσιαστικό στον τόπο. Ο Κ. Καραμανλής στις εκλογές του 2004 πήρε την λαϊκή εντολή να κυβερνήσει σύμφωνα με τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Καμιά όμως μεταρρύθμιση δεν προωθήθηκε στον τόπο. Καμιά θεσμική αλλαγή, που θα ενίσχυε τους μικρομεσαίους. Το μόνο που έδειξε αυτή η κυβέρνηση ως έργο είναι την είσοδο της Ελλάδας σε επιτήρηση και κατόπιν την έξοδο από την επιτήρηση, που παρουσίασε ως επιτυχία. Επίσης ο Κ. Αλογοσκούφης παρουσίασε μια σειρά από αριθμούς και στατιστικά στοιχεία, που αποδεικνύουν την ανάπτυξη της χώρας. Ας με συγχωρέσει ο υπουργός οικονομίας αλλά δεν νομίζω ότι ο Έλληνας πολίτης είδε καμιά ανάπτυξη στην τσέπη του και στην καθημερινότητά του. Δεν θέλω να πέσω στην παγίδα του λαϊκισμού και της απαξίωσης, αλλά είναι το ίδιο το έργο της κυβέρνησης που με αναγκάζει να κάνω αυτές τις επισημάνσεις. Και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κριθεί συνολικά για όσα έκανε ή δεν έκανε αυτά τα χρόνια. Και εκεί όμως δείχνει μικροπρέπεια αρνούμενη τον διάλογο, με το πρόσχημα της εθνικής καταστροφής από τις πυρκαγιές. Η ΝΔ καταργεί την κοινή λογική και την καθιστά προϊόν διαπραγμάτευσης. Ως πολίτες οφείλουμε να σκεφτούμε καθαρά και να πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει.
Ας δούμε το παράδειγμα της Ροδόπης, που κάποιοι θεωρούν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να γίνει κέντρο των Βαλκανίων. Μάλλον αυτό είναι το τελευταίο ανέκδοτο. Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχαν τόσα παράπονα από εσάς για την κατάσταση που επικρατεί αλλά και από όλους τους συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι στην Ροδόπη αξίζουν πολλά περισσότερα από μεγάλες κουβέντες, εξαγγελίες δίχως αντίκρισμα και λογική, πολυτελή φυλλάδια. Ποιος ήρθε τόσα χρόνια δίπλα σας, να συζητήσει μαζί σας, να καταγράψει τα προβλήματά σας και να προωθήσεις λύσεις έξω από την λογική της εκλογικής πελατείας; Δεσμεύομαι πως μετά τις εκλογές θα βρίσκομαι συνεχώς μαζί σας, δίπλα σας, για να δώσουμε μάχες για τα δικαιώματά σας, για όλη την Ροδόπη.
Φωτογραφίες από την επίσκεψη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Olga Tsetine Blog

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Web Radio

ΠΑΣΟΚ Web TV