Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

Οι σχολιασμοί των bloggers στο ιστολόγιο μου

Αγαπητοί φίλοι σχολιαστές του blog, όταν πήρα την απόφαση να δημιουργήσω το συγκεκριμένο ιστολόγιο, οι εθελοντές του διαδικτύου του ΠAΣOΚ με προειδοποίησαν ότι έμπαινα σε χωράφια πολύ άγνωστα για μένα. Τελικά κατάλαβα πόσο δίκιο είχαν. Διαπίστωσα όμως ταυτόχρονα και τη μεγάλη δύναμη που έχει ο κυβερνοχώρος στον πολιτικό χώρο. Θεωρώ όμως ότι δεν είμαι ουρανοκατέβατη και τυχαία στην πολιτική και το blog μου δεν το έφτιαξα για την προβολή μου ενόψει των εθνικών εκλογών. Κάτι τέτοιο δε μου λείπει άλλωστε και οι ευκαιρίες προβολής μου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής μου, θα έλεγα ότι είναι αρκετές.
Αντιλαμβάνομαι απολύτως τη σκληρή κριτική, ακόμη και την αγανάκτηση ορισμένων για τους πολιτικούς. Όποιος διαβάσει τις θέσεις μου θα διαπιστώσει ότι ξεκινώ μια ρεαλιστική καταγραφή των προβλημάτων της Ροδόπης, και μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα προσπαθήσω να καταγράψω τις ανάγκες της περιοχής μου, να εντοπίσω τα βαθύτερα αίτια των προβλημάτων και να προτείνω τις ενδεδειγμένες λύσεις.
Εγώ θα εκφράζομαι εδώ δημόσια και επώνυμα…

14 σχόλια:

Shades είπε...

Κυρία Τσετινέ καλώς ήρθατε λοιπόν στο χώρο του blogging.
Η ένσταση που είχα σε προηγούμενο σχόλιο μου που διαγράψατε ήταν ότι το να ξεκινήσετε το blog σας αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογών εμείς οι σκεπτόμενοι bloggers δεν το είδαμε με το καλύτερο μάτι..
Στο χέρι σας ήταν να με πείσετε ότι έχω λάθος και θέλατε διάλογο και όχι αυτοπροβολή αλλά εσείς προτιμήσατε να διαγράψετε το σχόλιο μου και όχι να μου απαντήσετε..
Να υπογραμμίσω ότι το σχόλιο δεν ήταν ανώνυμο αλλά με το ψευδώνυμο μου και θα μπορούσατε να διαβάσετε ποιος είμαι σε 120 προηγούμενα ποστ μου.
Ακόμα να σας θυμίσω ότι ήμουν κόσμιος.

Ανώνυμος είπε...

Να πας κι εσύ εθελοντής
Γιατί αν δεν έρθεις μπορεί να σε ψάχνουνε
Να πας κι εσύ εθελοντής
Στου Καλατράβα τον τάφο μας θάβουνε
Να πας κι εσύ εθελοντής
Λόττο χαπάκια συσσίτιο μοιράζουνε
Θα φας κι εσύ εθελοντή
Μαύρα κοράκια ον λάιν μας κοιτάζουνε

Όλγα Τσετινέ είπε...

Μόλις γύρισα από το Εθνικό Συμβούλιο και είμαι από σήμερα επίσημα ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. Θέλω και πιστεύω να έχω τον χρόνο να απαντήσω σε όλες τις γνώμες, ενστάσεις, σχόλια που θα μου γίνουν.
Shades το σχόλιο σου σβήστηκε από τους εθελοντές. Νομίσανε ότι τα άσχημα σχόλια θα με πτοήσουνε. Να φανταστείτε ότι στην Κομοτηνή λένε "δημοσιογραφικοί κύκλοι" ότι ειστε φίλοι και μου κάνατε διαφήμιση. Έπρεπε, λένε, να ανεβεί η επισκεψιμότητα μου.
Πάντως τα σχόλια είναι όλα εκτυπωμένα και θα τα δω αυτές τις μέρες.Θα επανέλθω.

Shades είπε...

Η ένσταση που είχα σε προηγούμενο σχόλιο μου που διαγράψατε ήταν ότι το να ξεκινήσετε το blog σας αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογών εμείς οι σκεπτόμενοι bloggers δεν το είδαμε με το καλύτερο μάτι..
Στο χέρι σας ήταν να με πείσετε ότι έχω λάθος και θέλατε διάλογο και όχι αυτοπροβολή αλλά εσείς προτιμήσατε να διαγράψετε το σχόλιο μου και όχι να μου απαντήσετε..

Το ερώτημά μου πάλι έμεινε αναπάντητο..
Θα περιμένω...

Sourotiri είπε...

Κυρια Τσετινε εγω ειμαι ο δευτερος που εθιγην απο το σβησιμο του σχολιου μου. Αφου λοιπον ετσι εχουν τα πραγματα, δηλαδη τα σχολια σβηστηκαν απο τους εθελοντες, θα σας παρακαλεσω απλα να τους ζητησετε να σας δειξουν πως λειτουργει ενα μπλογκ και να το αναλαβετε μονη σας, μιας και αυτο ειναι "αμεση επικοινωνια" νομιζω.

Εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε, ελπιζω με εσας προσωπικα και οχι με καποιον εθελοντη του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Εγω πιστεύω πως σίγουρα υπάρχει κλίμα αμφισβήτησης στο παρόν πολιτικό status quo. Τα επικριτικά σχόλια περιττεύουν από όλο το φάσμα της κοινωνίας και ειδικότερα απο τους νέους.
Αλλα κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια ΑΡΧΗ. Δεν αξίζει απέναντι σε κάθε τι καινούργιο να το κατακρίνουμε.Κάποια στιγμή θα πρέπει να εμπιστευτούμε αυτούς που εκπροσωπούν μια νέα προσπάθεια.Σημασία έχει το μέλλον και οι προοπτικές του.
Πρακτικά, θα μπορέσει το Κίνημα να δώσει νέες προοπτικές και κίνητρα στους πολίτες ωστε να εμπιστευτούν αυτούς που εκπροσωπούν την Αλλαγή?Και πως ακριβώς θα το πετύχει αυτο?
Για την νεολαία που είναι ακόμα περισσότερο δύσπιστη, τι προσπάθειες θα γίνουν ωστε η πολιτική=εναχοληση με τα κοινα, να γίνει πιο ελκυστική και να αποκτήσει ενδιαφέρουσα?

Ανώνυμος είπε...

Διαδικτυακός εθελοντής, όπως λέμε on-line αφισοκολλητής;

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Εγω δέχομαι τις εξηγησεις σας για το σβησιμο των ποστ και παράλληλα θα ήθελα να σας συγχαρώ για την αποφασή σας να αφησετε ελευθερα τα σχόλια και να απαντάτε η ίδια στο μπλογκ.
Καλή επιτυχία στον αγωνά σας.

Και μπορειτε να πειτε στους "δημοσιογραφίσκους" να ριξουν μια ματια στα σχολια μας για να δουν ποσο "τυφλοι οπαδοί" ειμαστε! Η κριτική μας θα είναι αμείωτη γιατι σαν πολίτες οφείλουμε να ελέγχουμε την εξουσία μακρια από τις μεχρι τωρα πελατειακές σχέσεις.

geokalp είπε...

και - συνεχίζω από τον προηγούμενο - πολλοί από τους bloggers έχουν μεγάλη υπομονή να περιμένουν να δουν πόσο συχνά θα το ενημερώνετε αυτό το blog μετά τις εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι πως σας τα έχω χώσει λιγάκι. Για να χαρείτε, σας ενημερώνω (αν δεν το έχετε πάρει είδηση ακάμη) πως ο Μπαμπασίδης όχι μόνο έσβησε όλα τα σχόλια αλλά και απενεργοποίησε την δυνατότητα αποστολής σχολίων.
Τσετινέ-Μπαμπατσίδης:1-0

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μαλλον Μπλόγκερς - Μπαμπασίδης 1-0!
Η Τσετινέ απλά περναει στον επομενο γύρω!

ΥΓ που πας ρε Μπαμπασιδη ξυπολητος στα αγκάθια!! Μπροστά στην πιθανότητα διαλόγο κυριαρχησε η ευκολή λύση ο μονολογος!

Ανώνυμος είπε...

η λογοκρισία των σχολίων μου φαίνεται απόλυτα λογική για πολιτικό καθεστωτικού κόμματος , δεν πρόκειται για "δυσπιστία" απέναντι στους πολιτικούς , πρόκειται για την απλή διαπίστωση πολλών σκεπτόμενων ανθρώπων ότι υποκρίνεστε...φέρεστε σαν άβουλα όντα που το μόνο που ξέρουν είναι να αρθρώνουν ξύλινο λόγο , το μόνο που είστε είναι ένα όνομα και απλά επιδιώκετε την υπερπροβολή του μπας και πάρετε κανα σταυρό και μπείτε στο κοινοβούλιο , ο λόγος σας στο μπλόγκ δεν φανερώνει τίποτα ξεχωριστό για σας και την προσωπικότητα σας , θα μπορούσα να διαβάσω ακριβώς τα ίδια κείμενα με το ίδιο ύφος απο το σαιτ του πασόκ ως την τελευταία πασοκική εφημερίδα...δεν λέω πως η ευθύνη είναι όλη δική σας , αυτοί είναι οι κανόνες της δημοκρατίας των κομμάτων , δεν θα πρέπει όμως να εκπλήσσεστε για αυτα που θα συνατήστε κάνοντας μπλόγκινγκ γιατι στη δημοκρατία του ίντερνετ και δη των μπλόγκς θα υπάρχει πάντα αντίλογος

Όλγα Τσετινέ είπε...

Με την δημιουργία του blog μου, κατηγορήθηκα από πολλούς για ευκαιριακή χρήση του ακόμη και για οικονομία χρημάτων, αντί δηλαδή να δημιουργήσω μια ιστοσελίδα. Δεν έχω καμιά διάθεση να απολογηθώ για την συνειδητή μου ενέργεια να ανοίξω ένα κύκλο διαλόγου, έστω και με αφορμή τις εκλογές. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω και θα αποδειχθεί εκ των υστέρων είναι ότι αυτό το blog θα συνεχίσει να κάνει ακόμη πιο έντονα την παρουσία του. Επίσης όλοι αυτοί που θεωρούν ότι η δημιουργία ενός blog είναι δικό τους προνόμιο και αποκλείουν εξαρχής άτομα από την συμμετοχή σε αυτόν τον τεράστιο ανοικτό διάλογο, τότε έχουν διαφορετική αντίληψη της δημοκρατίας. Ευχαριστώ όσους αφήσαν τα σχόλιά τους, αρνητικά και θετικά, και τα οποία βασίζονται σε εποικοδομητική και κριτική σκέψη. Ο διάλογος εδώ είναι ανοικτός και θα απαντάω στον βαθμό που είναι δυνατόν αυτήν την περίοδο.

Επαναλαμβάνω αυτά τα σχόλια, όπως και στα προηγούμενα post, για τελευταία τώρα φορά, ώστε να γίνει κατανοητό ότι είμαι ανοιχτή στο διάλογο και θα παραθέσω με επιχειρήματα τις θέσεις μου και τις θέσεις του κόμματος.

Θ ήθελα να απαντήσω στο σχόλιο του /της queerrupted. Θεωρώ πως μέσα από το blog θα μπορέσω να περάσω το στίγμα μου και τις απόψεις μου μέσα από τον διάλογο με όλους όσους ενδιαφερθούν για τις θέσεις μου. Για αυτό μην βιάζεστε μέσα σε λίγες μέρες να με χαρακτηρίσετε ως «πασοκική ηλεκτρονική εφημερίδα». Εύχομαι να επανέλθετε σε λίγο καιρό με νέα σχόλια.

Όσο για την ενεργότερη συμμετοχή των πολιτών και ιδίως των νέων στα κοινά, ομολογώ πως χρειάζεται δρόμος για να αποκατασταθεί η σχέση του πολίτη με τους πολιτικούς. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος έχει ήδη ξεκινήσει τον ανοικτό διάλογο με τους πολίτες μέσα από το διαδίκτυο. Νομίζω πως τυχόν ερωτήματά σας στο ΠΑΣΟΚ θα απαντηθούν άμεσα και με κάθε δυνατή επεξήγηση, εφόσον απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του κόμματος. Φυσικά δεν μπορεί να αποκατασταθεί αυτή η σχέση μόνο μέσα από διαδίκτυο αλλά και με μια ουσιαστική και ειλικρινή διακυβέρνηση, μέσα από την οποία θα φανεί το πραγματικό ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τους πολίτες. Πιστεύω ότι οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ αποτελούν μια καλή αρχή.

Ανώνυμος είπε...

re ante breite kammia douleia re xaramofahdes politikoi apo kounia mou ste oloi ai sta tsakidia

Olga Tsetine Blog

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Web Radio

ΠΑΣΟΚ Web TV