Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Επίσκεψη στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών

Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε για ένα θέμα το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλους τους Έλληνες, το ασφαλιστικό.
Το ΠΑΣΟΚ επί διακυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου καθιέρωσε το ασφαλιστικό σύστημα που ισχύει αυτή τη στιγμή, παρέχοντας πρόνοια και προστασία σε όλους τους Έλληνες πολίτες, εξασφαλίζοντας συντάξεις και παροχές υγείας σε όλους.
Η Νέα Δημοκρατία πριν από τις εκλογές του 2004 είχε υποσχεθεί μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, ενοποιήσεις ταμείων και εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τους, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Αντίθετα, όχι μόνο δεν προχώρησε σε καμιά μεταρρύθμιση, η ατολμία της και η έλλειψη έργου είναι προφανής σε όλους τους τομείς, αλλά αντίθετα έπαιξε με τα κεφάλαια των ταμείων, όπως κατέδειξε το θέμα των ομολόγων.
Γνωρίζω τα προβλήματα των ταμείων. Ο μεγάλος αριθμός συνταξιούχων σε σχέση με τους εργαζομένους, η αδυναμία των ασφαλισμένων να ανταποκριθούν πολλές φορές στις εισφορές τους εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης και η ελλιπείς ιατροφαρμακευτικές παροχές μας επηρεάζουν όλους.
Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Πρόεδρος, Γιώργος Παπανδρέου, έχει ανακοινώσει μια σειρά μέτρων, που θα εφαρμοστούν μετά την 16η Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα:
Νέες υποδομές κοινωνικών υπηρεσιών – δίκτυα κοινωνικής παρέμβασης
Βασική σύνταξη 950€ για το ζευγάρι και 550€ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο του ΟΓΑ και τους ανασφάλιστους
Επίδομα θέρμανσης για τα χαμηλά εισοδήματα ανάλογα με τις περιοχές της χώρας.
Λογαριασμοί Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Καποδιστριακούς Δήμους για άμβλυνση ακραίων κοινωνικών προβλημάτων.
Καθιέρωση Κάρτας Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ενίσχυση της ανταποδοτικής σχέσης εισφορών- παροχών στην ασφάλιση.
Δημιουργία Εθνικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης το οποίο θα είναι «κλειδωμένο» τουλάχιστον για μια δεκαετία ώστε με τις εγγυημένες αποδόσεις του να στηρίξει συμπληρωματικά το ασφαλιστικό σύστημα.
Προώθηση της ενοποίησης των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης με στόχο να οδηγηθούμε σταδιακά σε τρία Ταμεία, ομαδοποίηση των επικουρικών, ενθάρρυνση των επαγγελματικών Ταμείων.
Εφαρμογή ολοκληρωμένης πολυτομεακής πολιτικής για τα ΑμΕΑ
Στις επερχόμενες εκλογές ένα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Νίκη του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα μήνυμα σε όσους ασκούν πολιτικές που δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, σε όσους θέλουν την Ελλάδα μαγαζάκι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Olga Tsetine Blog

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Web Radio

ΠΑΣΟΚ Web TV