Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

Επίσκεψη στην Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων νομού Ροδόπης



Σήμερα Τρίτη 21 Αυγούστου, επισκέφτηκα την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών σωματείων νομού Ροδόπης στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιώ με φορείς του νομού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου με υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος κ. Αργύρης Αργυρόπουλος και όλο το διοικητικό συμβούλιο.
Αρχικά ο κ. Αργυρόπουλος με καλωσόρισε στην Ομοσπονδία και μου ευχήθηκε καλή τύχη στην προεκλογική μου εκστρατεία τονίζοντας πως πάνω από όλα προέχει το καλό της Ροδόπης και των κατοίκων της. Στη συνέχεια ο κ. Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους. Πιο συγκεκριμένα έκανε λόγο για το ασφαλιστικό, που αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι του κλάδου καθώς επίσης και στο υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα που δεν ενισχύει την επιχειρηματικότητα, αλλά αντίθετα αποτελεί εμπόδιο στους επιχειρηματίες ώστε αυτοί να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους. Επίσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε για το ενδιαφέρον της πολιτείας απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το οποίο χαρακτήρισε μικρό και πως έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη και προστασία των βιομηχανιών, απαξιώνοντας έτσι τις επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγινε λόγος και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, οι οποίοι αδυνατώντας να επιβληθούν στους βιομηχάνους, στρέφονται και πάλι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ως μέσο αύξησης των πόρων του κράτους. Τέλος, έγινε ιδιαίτερη μνεία στις ιδιωτικές εταιρείες που ουσιαστικά «εμπορεύονται» τα πνευματικά δικαιώματα, αποσπώντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά ποσά από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στη συνέχεια μίλησαν οι κ. Κεχαγιάς και Βεζυριαννίδης οι οποίοι με την σειρά τους μου ευχήθηκαν καλή τύχη.
Στη συνέχεια πήρα τον λόγο ευχαριστώντας το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και δίνοντας υπόσχεση πως η Ροδόπη και οι πολίτες της βρίσκονται και πάντα θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου. Αμέσως μετά ανέλυσα τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό και ιδιαίτερα όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τους τόνισα πως το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την φορολογία αποτελεί μια ξεκάθαρη πρόταση, που θα δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες προοπτικές για ουσιαστική, πραγματική και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Τόνισα επίσης πως το ΠΑΣΟΚ διαθέτει δύο σημαντικά στοιχεία που θα συντελέσουν στην ανάπτυξη του τόπου και κατ’ επέκταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: σχέδιο και όραμα. Δεσμεύτηκα ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση πλέον από τις 17 Σεπτέμβρη, θα βρίσκεται κοντά στους επαγγελματίες και θα δώσει άμεση λύση στα προβλήματά τους, ενώ τόνισα πως και εγώ η ίδια θα βρίσκομαι δίπλα τους ώστε να προωθήσω τα αιτήματά τους.
Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος ανάμεσα σε μένα και το προεδρείο της Ομοσπονδίας, όπου εξετάσαμε θέματα και προτείναμε λύσεις σε πιο συγκεκριμένα ακόμη θέματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Olga Tsetine Blog

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Web Radio

ΠΑΣΟΚ Web TV