Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Επίσκεψη στην Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΕ

Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα βρίσκομαι σε έναν χώρο μεγάλης σημασίας για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, για την ανάπτυξη της Ροδόπης μας. Το έργο που έχετε επιτελέσει μέχρι τώρα και συνεχίζετε να επιτελείτε είναι γνωστό σε όλους μας.
Γνωρίζω επίσης πως συγκαταλέγεστε ανάμεσα στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες αναπτυξιακές εταιρίες στην Ελλάδα, πράγμα πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή, όπου πολλές έννοιες «σύγχρονες» και «καινοτόμες» δεν έχουν πλήρη απήχηση και δεν είναι κατανοητές σε όλους. Εν τούτοις έχετε καταφέρει να παράγετε έργο ανεπηρέαστοι από κομματικές μικροπολιτικές, επιτελώντας στο έπακρο τον ρόλο σας, ένα εργαλείο στα χέρια της τοπικής κοινωνίας.
Ενόψει του 4ου Πλαισίου Στήριξης περιμένουμε από εσάς να προχωρήσετε ένα βήμα παραπάνω σε συνεργασία πάντα με τη τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική ηγεσία του τόπου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλοντας να κρατήσει σε ομηρία τους πάντες δεν ψήφισε κανέναν από τους νόμους και τα μέτρα, τα οποία εξήγγειλε. Έτσι γνωρίζω ότι το ΕΣΠΑ δεν ψηφίστηκε από την Ελληνική βουλή καθυστερώντας με αυτόν τον τρόπο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας και κατά συνέπεια και της περιοχής.
Όπως είπα και πριν περιμένω από εσάς να προχωρήσετε ένα βήμα παραπάνω λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της περιοχής αλλά και εισάγοντες στην νομό έννοιες σχετικά άγνωστες ή υποβαθμισμένες αλλά απαραίτητες για την τοπική ανάπτυξη, όπως την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία της πληροφορίας. Οι αναπτυξιακές εταιρίες είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της τοπικής κοινωνίας και το ΠΑΣΟΚ θα διασφαλίσει ακόμη περισσότερο τον ρόλο τους και την λειτουργία τους.
Εγώ με την σειρά μου θα βρίσκομαι δίπλα σας από όποια θέση και αν κληθώ να υπηρετήσω την χώρα μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, παρέχοντας στήριξη στην αναπτυξιακή διαδρομή που διαγράφετε.
Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΕ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Olga Tsetine Blog

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Web Radio

ΠΑΣΟΚ Web TV