Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Επίσκεψη στο Μικρό και Μεγάλο Δουκάτο

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,
Βρίσκομαι εδώ στο πλαίσιο των επαφών μου με φορείς, κοινωνικές και πληθυσμιακές ομάδες του τόπου, ώστε να αποκτήσω μια βαθύτερη γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε και των προβληματισμών σας για το μέλλον. Σε μεγάλο βαθμό είμαι γνώστης της κατάστασης αλλά η επαφή με τον πολίτη είναι το απαραίτητο στοιχείο για την πολιτική ενηλικίωση και ωρίμανση του πολιτικού και γενικότερα της δημοκρατίας.
Περάσαμε όλοι μαζί δυσκολίες κατά την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία φαίνεται πως θα είναι λίγο πιο μακροβιότερη από την προηγουμένη της περιόδου 90-93. Εξάλλου τα παθήματα του παρελθόντος δεν τους έβαλαν μυαλό και παρά το σύγχρονο πρόσωπο που επιχειρούν να παρουσιάσουν, συνεχίζουν να πολιτεύονται με την αναχρονιστική πολιτική του παρελθόντος, που είναι δυσάρεστη σε όλους μας και πιο πολύ σε κοινωνικές ομάδες με ξεχωριστά στοιχεία. Τους ενοχλεί η διαφορετικότητα και την ενοχοποιούν. Φάνηκε και από την προσπάθειά τους να αποποιηθούν κάθε ευθύνη για την τραγική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, αφήνοντας αιχμές και υπονοούμενα για όσους διαφωνούσαν μαζί τους. Σύμφωνα με αυτούς για την φωτιά φταίει το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, οι Κομμουνιστές, οι αναρχικοί, οι Ισραηλινοί, οι τρομοκράτες, οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι, οι ξένες υπηρεσίες, η γιαγιά 76 ετών που από ατύχημα λέγεται ότι προκάλεσε την φωτιά και προφυλακίστηκε, δύο παιδιά 11 ετών που συνελήφθησαν στην Εύβοια. Όλοι συνωμοτούν εναντίον τους και ίδιοι νίπτουν τας χείρας τους.
Αλλά και σε καθημερινό επίπεδο δεν έκαναν τίποτα για να βελτιώσουν την ζωή σας, την ζωή όλων μας. Καμιά μέριμνα για τους αγρότες, κανένα ενδιαφέρον για τους κατοίκους της υπαίθρου, καμιά ρύθμιση για τα προβλήματα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.
Σε όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ απαντά με προτάσεις και σχέδιο, που έχει ήδη καταθέσει στον Ελληνικό λαό και για το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευτεί. Και εγώ με την σειρά μου συστρατεύομαι δίπλα σας στην Ροδόπη και θα είμαι πάντα ανοικτή σε κάθε σας πρόβλημα και παράπονο, προσπαθώντας να δώσω την λύση που σας αξίζει και δικαιούστε.
Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη μου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Olga Tsetine Blog

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Web Radio

ΠΑΣΟΚ Web TV