Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Επίσκεψη στο Δήμο Ιάσμου

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας τραγωδίας και δεν μπορώ παρά να μην εκφράσω την οδύνη μου και την συμπαράστασή μου στους πληγέντες των μεγάλων πυρκαγιών που κατέκαψαν την Ελλάδα. Όμως δεν μπορώ και να μην αναφερθώ στην επικίνδυνη απουσία της κυβέρνησης, της οποίας η ανευθυνότητα ξεπέρασε πλέον κάθε όριο.
Αλλά αυτό συμβαίνει τα τελευταία τρισήμιση χρόνια. Μια κυβέρνηση απούσα από τα πάντα. Μια κυβέρνηση, που μιλούσε για επανίδρυση του κράτους, όχι απλώς δεν μπόρεσε να εισάγει μια σοβαρή μεταρρύθμιση, αντίθετα δεν μπόρεσε να εφαρμόσει ικανοποιητικά τους νόμους και τα πλαίσια που προΰπαρχαν.
Η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για τον Νέο Καποδίστρια, για ενίσχυση των ΟΤΑ. Τώρα έχει μόνο να πεί πως το 80% του 4ου Πλαισίου Στήριξης θα πάει στην Ελληνική περιφέρεια. Ας μας πουν όμως τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τι προεργασία έκανε και τι υποδομές δημιούργησε ώστε να προετοιμάσει τους ΟΤΑ της περιφέρειας, ώστε να εκμεταλλευτούν, να απορροφήσουν αυτούς τους πόρους και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις διαχειριστικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ έχει ένα σαφές σχέδιο για την Ελληνική περιφέρεια και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της.

1. Δημόσιες επενδύσεις ύψους 5% του ΑΕΠ και διάθεση τουλάχιστον του 80% του ΚΠΣ στην περιφέρεια με το 50% του Δ’ΚΠΣ απευθείας στα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα για τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης.
2. Ισότητα μεταχείρισης των πολιτών με επάρκεια κρατικής παρουσίας και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα.
3. Περιφέρειες με ισχυρή ξεχωριστή ταυτότητα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με επένδυση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.
4. Τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα ανάπτυξης και απασχόλησης
5. Σιδηροδρομικό δίκτυο – το νέο μεγάλο σχέδιο για τη χώρα
6. Αναπτυξιακή απογείωση του μέχρι πρότινος αποκομμένου δυτικού άξονα της χώρας.
7. Εκπόνηση και εφαρμογή ειδικών πολιτικών στο εσωτερικό της κάθε περιφέρειας για τη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.
8. Η ανάπλαση των υποβαθμισμένων περιοχών των αστικών κέντρων και αναγέννηση των πόλεων.

Όπως επίσης το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στην αναμόρφωση του Καποδίστρια και των δήμων που δημιουργήθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Επίσης θα ενισχύσει τους «μικρότερους» δήμους που η Νέα Δημοκρατία άφησε αβοήθητους κατά τα 3, 5 τελευταία χρόνια.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Ιάσμου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Olga Tsetine Blog

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Web Radio

ΠΑΣΟΚ Web TV