Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Επίσκεψη στους Αγίους Θεοδώρους

Συμπολίτες της Ροδόπης,
Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα δίπλα σας, όπως κάνω την τελευταία περίοδο προσπαθώντας να αφουγκραστώ ακόμη καλύτερα τον πολίτη της Ροδόπης και όσα τον ταλανίζουν. Δεν βρίσκομαι εδώ τυχαία. Η υποψηφιότητά μου είναι αποτέλεσμα μακράς πολιτικής διαδρομής μου μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση και τα συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ. Και το όνομά μου δεν μου δίνει αυταπόδεικτα κανένα προνόμιο απέναντι σε όλους εσάς, αλλά με γεμίζει με ευθύνη, καθώς είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες της Ροδόπης και η σημασία του είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη φάση της πολιτικής στην Ελλάδα. Καλούμαστε όλοι μαζί να καταψηφίσουμε μια αδύναμη και ανίσχυρη κυβέρνηση, που λίγα προσέφερε στον τόπο. Δυστυχώς ξεπέρασε και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις δημιουργώντας καταστάσεις αίσθημα συνενοχής και απαισιοδοξίας στον Έλληνα πολίτη. Από την άλλη καλούμαστε να υπερψηφίσουμε το ΠΑΣΟΚ γιατί προσέφερε πολλά στον τόπο και θα προσφέρει ακόμη περισσότερα μέσα από το ανανεωτικό πνεύμα του αρχηγού του αλλά και των νέων στελεχών της παράταξής μας.
Πολίτες της υπαίθρου, πολίτες του Ελληνικού χωριού είδατε το εισόδημά σας να μειώνεται και να μην υπάρχει καμιά πρόνοια για σας. Ο κ. Καραμανλής έλεγε πριν το 2004 ότι θα δίνει μάχες όταν εκλεγεί στις Βρυξέλες για τους αγρότες και τα δικαιώματά τους. Που είναι αυτές οι μάχες και ποια η παρουσία του κ. Καραμανλή και των υπουργών του στις κρίσιμες συσκέψεις. Υποτονική και υποχωρητική στάση, που ζημίωσε τους Έλληνες αγρότες.
Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται απέναντι στους αγρότες για μια σειρά μέτρων που θα δώσουν νέα ώθηση στην αγροτική καλλιέργεια στην χώρα.
1. Επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να αμβλύνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις από την πολιτική της Ν.Δ. σε κρίσιμους κλάδους (π.χ. καπνός).
2. Αντίθεση στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συζητήσει εκ νέου τη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής γεωργίας, το 2008
3. Συγχρηματοδότηση των προγραμμάτων της Ε.Ε. για την Ύπαιθρο με επαρκείς εθνικούς πόρους.
4.Επιβάρυνση αποκλειστικά του κράτους και όχι των αγροτών, για το διοικητικό κόστος εφαρμογής της νέας Κ.Α.Π.
5.Μετατροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε επιτελικό όργανο σχεδιασμού της ανάπτυξης της Υπαίθρου. Αποκεντρώνουμε αποτελεσματικά υπηρεσίες και οργανισμούς όπως ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΠΕΓΕΠ κλπ.
6.Εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ, αναμόρφωση του κανονισμού του και διεύρυνση της κάλυψης των ασφαλιστικών κινδύνων.
7.Ένταξη των αγροτικών επενδύσεων στις δράσεις του Δ’ Κ.Π.Σ. και στον Αναπτυξιακό Νόμο.
8.Δημιουργία ενιαίου και αποτελεσματικού Συστήματος Παροχής Συμβουλών, που να καλύπτει όλο το φάσμα της ενημέρωσης, τεχνικής στήριξης και επιχειρηματικότητας των αγροτών.
9. Στο σύνολο των αγροτικών δήμων της χώρας τα Κ.Ε.Π. παρέχουν υπηρεσίες μιας στάσης για την πληροφόρηση, ενημέρωση και στήριξη της δράσης των αγροτών.
10.Διαφάνεια στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων, του Εθνικού Αποθέματος, των Ποιοτικών Παρακρατημάτων (δημοσιοποίηση ονομάτων αποδεκτών, δημοσιοποίηση κριτηρίων για την κατανομή τους).
11.Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης των επενδυτικών προγραμμάτων των αγροτών για δημιουργία ή βελτίωση των εκμεταλλεύσεων τους.
12. Εξυγίανση και οργάνωση της αγοράς.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που έχει μελετήσει και θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση πλέον στις 17 Σεπτεμβρίου. Και εγώ θα βρίσκομαι συνεχώς δίπλα σας, ως νέος άνθρωπος με μοναδικό στόχο τον πολίτη της Ροδόπης, εσάς.
Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Olga Tsetine Blog

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Web Radio

ΠΑΣΟΚ Web TV