Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Ασύλληπτη εθνική τραγωδία

Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου και την οδύνη μου για τη μεγάλη καταστροφή, που έχει συντελεστεί σε όλη τη χώρα. Δυστυχώς τα λόγια είναι φτωχά σε αυτές τις περιπτώσεις. Κανείς δε μπορεί να αποτυπώσει με απλές φράσεις το μέγεθος της καταστροφής. Κανένας δε μπορεί να καταλάβει τον πόνο όσων έχουν πληγεί από τη φωτιά. Διανύουμε ώρες κρίσιμες, στις οποίες απαιτείται ομοψυχία και προσπάθεια, από όποια θέση μπορεί ο καθένας να συνδράμει. Δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ας λάβουμε όλα τα μέτρα, ώστε τουλάχιστον να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε αυτούς τους ανθρώπους, στο βαθμό που είναι δυνατό, την επόμενη μέρα της καταστροφής.

2 σχόλια:

Sourotiri είπε...

Η τεραστια πυρκαγια στην Πελοποννησο ειναι οντως μια εθνικη τραγωδια. Και οσον αφορα για τις μικροπολιτικες σκοπιμοτητες, αυτο μαλλον θα πρεπει να φτασει στα αυτια του αρχηγου του ΠΑΣΟΚ, του Βουλγαρακη, του Κουλουρη και ολων οσων λενε και κανουν τα απιστευτα αυτες τις μερες.

Και θα μου πειτε, μα καλα, να μην παει ο Παπανδρεου στην Ολυμπια; Το θεμα δεν ειναι να παει ή οχι. Το θεμα ειναι οτι ειναι μερος ενος πολιτικου συστηματος, ηταν μελος μιας κυβερνησης καποτε, που ουτε εκεινη [οπως ασφαλως και η τωρινη] δεν φροντισαν να επανδρωσουν την πυροσβεστικη με οσα ατομα χρειαζονταν.

Η ανεπαρκεια, η ανικανοτητα, η αδιαφορια, οπως θελετε πειτε το και των δυο μεγαλων κομματων τελικα δεν ηταν απλως επικινδυνη... Δεν βρισκω την καταλληλη λεξη.

Και η πλακα ειναι πως ολοι αυτοι οι αστεγοι δεν εχουν πλεον ουτε καν ταυτοτητες για να ψηφισουν, να σας μαυρισουν.

Επιτελους, για μια φορα, ας μπει ΕΝΑΣ ανθρωπος στην φυλακη, ας παραιτηθει ΕΝΑΣ πολιτικος, ας αναλαβει τις ευθυνες του ΕΝΑΣ βουλευτης, ελεος πια με την ξυλινη γλωσσα.

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να μου σβύνετε τα μυνήματά μου εγώ θα συνεχίσω να στέλνω για να μαθαίνει ο κόσμος τι υποκριτές είστε !!!!

Διαβάστε παρακάτω τα χάλια σας, και εξαφανιστείτε κι εσείς και τα αληταριά της νδ.!


H ΝΔ με το νόμο 998/1979 επιχείρησε να αποχαρακτηρίσει 25 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, βαφτίζοντας τα «χορτολίβαδα».

Το ΠΑΣΟΚ με το νόμο 1734/1987 «περί βοσκοτόπων» επιχείρησε να αποχαρακτηρίσει 45 εκατομμύρια στρέμματα δάσους.

Επίσης με τη δασοκτόνα αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 (άρθρο 24) και τον εκτελεστικό νόμο 3208/2003 (που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η ΝΔ) παραδίδουν στη τσιμεντοποίηση εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Γίνεται πλέον φανερό ότι οι πυρκαγιές αποτελούν τη φυσική κατάληξη αυτής της πολιτικής και των νόμων της «ελεύθερης αγοράς», που εξυπηρετεί.

Ενώ παράλληλα αποτελεί εμπαιγμό, πρόκληση και προσβολή της νοημοσύνης του λαού, η επίκληση ως άλλοθι από την κυβέρνηση των δυσμενών καιρικών συνθηκών όταν:
Η πρόληψη έχει εγκαταλειφθεί ουσιαστικά αλλά και οι πιστώσεις για τον περιορισμό των πυρκαγιών, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες.
Είναι τεράστιες οι ελλείψεις σε προσωπικό.
Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι πολύ λιγότερα από τα απαιτούμενα και σε μεγάλο βαθμό παλιά.
Δεν έχουν διανοιχτεί οι απαιτούμενοι δασικοί δρόμοι και αντιπυρικές ζώνες, δεν υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί, αλλά και έργα υποδομής όπως δεξαμενές κ.α.

Αυτά για τώρα...
Συμμορφωθείτε και ξεκουμπιστείτε...

Αλήτες !! κοροιδεύετε τον κόσμο !!

Olga Tsetine Blog

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Web Radio

ΠΑΣΟΚ Web TV